The last song


Titel: The last song
Författare: Nicholas Sparks

The last song handlar om
17-åriga Ronnie Miller som tvingas åka till hennes pappa under en hel sommar, Ronnie som inte har pratat med honom på 3 år sedan hennes föräldrar skilde sig. Första kvällen hon var där så var det karnival träffade hon Blaze, och genom att hon träffar henne får hon även lära känna Marcus, Blazes pojkvän och hans kompisar. För att Marcus och hans kompisar ska tjäna ihop pengar till mat osv så gör de uppvisningar med eld. När hon sedan går för att titta på volleyboll-matchen ser hon Will och hans vän Scott för första gången. Ingenting skulle ha hänt om inte Will hade ramlat på Ronnie så hon fick all sin dricka över sig...

Men när det ska komma någon för att märka ut vars sköldpaddeäggs-boet är så är det Will som kommer. Och allt eftersom börjar de träffas. När Will presenterar Ronnie för hans mamma så blir hon inte direkt förtjust av vad hon ser, och när det är någon som förstör Wills systers bröllop så skyller hon på Ronnie. Sommaren börjar komma till sitt slut och Ronnie känner att hon älskar Will, men det finns en sak hon inte vet, en sak som kommer förstöra allt, en sak som Will har hållt hemligt för henne under hela sommaren, en sak som kommer skilja på dem.

Det blir inte bättre av att hennes föräldrar har hållt hemligt att hennes pappa är obotligt sjuk. Men hon lovar sin pappa att vara kvar med honom ända till slutet. För att göra hennes pappa stolt börjar hon spela piano igen och färdigställer hennes pappas sista sång och låter honom höra den.

När hon är tillbaka i New York igen så går hon på adition på Julliard och hoppas att hon blir antagen. När sedan Will ringer väntar en överraskning...


Personligen så tycker jag att den här boken är jättebra! Faktiskt en av mina favoritböcker! Jag tycker att den var bra för att den var sorglig, romantisk och helt enkel bra! En till sak som är bra med den är att man lätt kommer in i vad personerna känner och det känns som om man är "ett" med personen, särskillt Ronnie, Will eller hennes pappa, Steve.

Nästa inlägg lär nog bli om Svart ängel!
/flisan!<3

Det kommer strax...

...en recension av boken:

Som faktiskt blivit en av mina favoritböcker :D

Skriver så snart jag kan :)
//Flisan<3

RSS 2.0